Eigenlijk is buikspek een stuk ongesneden speklapjes. Dat is de magerste spek soort. De bedoeling is dat het van binnen heerlijk mals is, terwijl de zwoerd knapperig moet zijn. Eigen recept Dit recept heb ik gemaakt op basis van vele recepten op het internet en de ingredienten die ik standaard in de keuken heb. MarinadeIngrediënten: 1 kg buikspek met zwoerd, zonder been 0,1 liter zoete sojasaus 0,1 liter olijfolie 0,2 liter water 1 scheut wijnazijn 8 tenen knoflook fijngehakt 1 ons gesneden uitjes Bereiding Maak een marinade van alle ingrediënten en doe deze in een passende ovenschaal. Leg het vlees er in zodat dit onderstaat en laat dit minimaal 1 dag marineren. Haal het vlees uit de marinade en droog de zwoerdkant goed af. Zeef de marinade en doe een laagje vocht terug in de ovenschaal Leg het vlees er in met de zwoerdkant naar boven en houdt de zwoerd goed droog. Besprenkel de zwoerd met grof zeezout zodat deze nog verder uitdroogt. Anderhalf uur in de hete lucht oven op 165 graden en genieten maar Voorgerecht hapjes met buikspek Getoast witbrood + dun gesneden buikspek + Omelet (afgetopt met wat verse, groene tuinkruiden). Uitsnijden met een leuk vormpje op hapjesmaat. Robots waar dit onderdeel wordt gebruiktKerstdiner 2019Algemene informatieLaatste verandering2019-01-30Soort onderdeelReceptenStatusActiefKYcodePrijsindicatie0,00SketchvoorbeeldPinoutIconns/buikspek-logo.pngPubliceerNeeUp to dateNeeLaatstbewerkte onderdelen2024-09-24 Verplaatst Robots2024-04-16 Verplaatst Muziektheorie2024-03-26 Verplaatst µControllers2024-01-21 Verplaatst Just4Fun Korg Triton2024-01-21 Verplaatst Just4Fun KaTrifs