Eerste ervaring is dat het een mooie tool is maar dat de sketches totaal onleesbaar worden. Ook de interne documentatie van de programma`s is slecht en onoverzichtelijk. Toch liever de Arduino IDE.
Nieuwste versie van de originele software is Xinyuan-LilyGO die kan worden bewerkt met PlatformIo.Verder zie ik platformio regelmatig voorbijkomen als het gaat om T-Beams of Raspberries. Daarom PlatformIO, de must-have tool for professional embedded systems engineers who develop solutions on more than one specific platform, geïnstalleerd. PlatformIO is een extensie binnen Microsoft Visual Studio Code. Dus eerst moet VSC worden geïnstalleerd.
- Installatie
- Ubuntu
- Microsoft VS Code
Als je de installatie handleiding volgt dan kom je uit bijeen installatie van Microsoft Visual Studio Code. Dit gedraagt zich onder Ubuntu uiterst voorbeeldig. Nadat ik de Debian versie heb gedownload kan je dubbelklikken op de gedownloade bestand. Je komt dan in het installatiescherm en alles werkt verder zoals het hoort.
- VSC extensie PlatformIO
Onder de extensies moet je dan PlatformIO selecteren en installeren.
- VSC extensie Arduino
Onder de extensies moet je dan Arduino selecteren en installeren omdat anders de editor hoofdpijn krijgt.
- Tips
- Uploaden
Default uploading protocol is esptool en dat werkt voor de T-Beam.
- Port
PlatformIO geeft aan dat hij zelf alle poorten gaat herkennen. Maar bij mij lukt dat niet? Als ik in de VSC terminal het commando platformio device list doe dan laat hij netjes de juiste port zien. Ik heb daar een device van gemaakt en dan werkt het goed. Daarom kunnen de verwijzingen worden verwijderd uit de ini`s van eventuele programma`s.
- Bestandslocaties
- Projecten
Daar waar de Arduino IDE alles legt onder /home/user/Arduino/ neer. De default directory voor PlatformIO is echter /home/user/Documents/PlatformIO/Projects/.
- Workspaces
Heb ik workspaces nodig?.
|